Puštena u promet zapadna osječka obilaznica

MINISTAR pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić pustio je danas u promet zapadnu osječku obilaznicu, dugu 15,5 kilometara, u čiju je izgradnju ukupno uloženo 114 milijuna kuna.

Izgradnja obilaznica započela je 2000. godine, investitor su Hrvatske ceste, a radove je obavilo osječko poduzeće "Osijek-Koteks".

Ministar Žuvanić je na prigodnoj svečanosti najavio da će iduće godine početi izgradnja druge faze obilaznice, od Osijeka do Darde, što uključuje i izgradnju novog mosta preko Drave. Taj je projekt ocijenio "sustavnim sređivanjem prometne situacije grada Osijeka i Osječko-baranjske županije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žuvanić je naglasio kako ovogodišnji dovršetak izgradnje 150 kilometara autocesta te državnih cesta i obilaznica pokazuje da koalicijska Vlada "ostvaruje svoje projekte".

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak kazao je kako se puštanjem u promet nove obilaznice očekuje rasterećenje prometa kroz središte Osijeka, posebice dionice državne ceste D-7 od Osijeka do Čepina kojom je, kako kaže, prošle godine prosječno dnevno prolazilo oko 24.000 vozila.

Osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić smatra da se realizacijom takvih projekata vodi računa o interesima građana Osijeka i postizanju visokog prometnog standarda na području grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara