Račan: Parlamentarni izbori najvjerojatnije 23. studenoga

Račan: Parlamentarni izbori najvjerojatnije 23. studenoga
PREMIJER i predsjednik SDP-a Ivica Račan neizravno je danas potvrdio da će se predstojeći parlamentarni izbori održati 23. studenoga.

Račan je to izjavio pred početak današnje redovne sjednice Predsjedništva SDP-a.

Na upit hoće li se izbori održati 23. ili 30. studenoga, Račan je odgovorio kako "već mjesecima ponavlja da će se parlamentarni izbori održati u drugoj polovici studenoga".

Iako nije izravno odgovorio o kojem se datumu radi, na upit hoće li izbori biti 23. studenoga uzvratio je kako je "taj datum u drugoj polovici studenoga".

Naglasio je kako datum ovisi o tome kada će biti završeni odgovori na pitanja koja je Europska unija uručila Hrvatskoj.

Vijest da je Vijeće ministara BiH koncesiju za izgradnju autoceste dodijelilo tvrtki "Bosmal", a ne Hrvatskoj, Račan je prokomentirao rekavši "ako se ceste mogu izgraditi bez Hrvatske, zašto ne".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je jutros imao zanimljiv razgovor s novinarima iz BiH koji su u posjetu Hrvatskoj.

"Ono što smo ponudili BiH temeljilo se na principima dobrosusjedske suradnje, jer je koridor 5c važan i za Hrvatsku i za BiH", rekao je Račan.

Dodao je da se u Europi takvi projekti grade uz poštivanje standarda dobre pripreme, te međunarodni natječaj.

"Želio bih izraziti nadu da je tim putem krenula i BiH", rekao je Račan dodavši kako ne bi komentirao poluinformacije koje stižu iz Sarajeva.

Račan također nije želio komentirati tvrdnje u medijima da će se usporedno s parlamentarnim izborima održati prijevremeni lokalni izbori u Zagrebu.

I napise u kojima se tvrdi da će na gradskim izborima nositelj SDP-ove liste biti trenutačno bolesni predsjednik Gradske organizacije SDP-a Milan Bandić, Račan je nazvao neprovjerenima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara