Radna skupina o rješenjima za primjenu odluke o proširenju jurisdikcije na Jadranu

RADNA skupina za pripremu rješenja provođenja zaštite i nadzora na Jadranskom moru na današnjoj je prvoj sjednici kojoj je predsjedavao državni tajnik za more Branko Bačić utvrdila ciljeve, zadaće i rokove, a u slijedećih će mjesec dana za Vladu pripremiti konkretne mjere zakonodavne, operativne i organizacijske prirode.

Radnu skupinu Vlada je osnovala sa zadaćom da pripremi primjenu odluke Hrvatskog sabora o proširenju jurisdikcije na moru u segmentu nadzora i zaštite.

Ta se odluka počinje primjenjivati u listopadu ove godine, a do tada je nužno obaviti sve potrebne pripreme radi osiguranja nadzora i zaštite tog prostora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz članove iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u Radnoj skupini su i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstava vanjskih poslova.

Na sjednici su predstavljene i do sada učinjene mjere na unapređivanju sigurnosti na Jadranu, prije svega uvođenje sustava obaveznog javljanja brodova, sustava usmjerene i odijeljene plovidbe, postupno isključenje iz plovidbe tankera bez dvostruke oplate, plan uvođenja novog segmenta radarskog sustava.

Naglašena je nužnost djelotvornije koordinacije različitih tijela državne uprave na moru kroz osnivanje Obalne straže, navodi se u priopćenju iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara