Radnici Hrvatske lutrije dobili kolektivni ugovor

NAKON višegodišnjih pregovora radnici Hrvatske lutrije dobili su danas kolektivni ugovor kojim je utvrđena najniža plaća u iznosu od 3.000 kuna.

Ugovorom je za oko 1.400 zaposlenih osiguran regres u iznosu od 1.600 kuna, božićnica od 1.200 kuna i dar za djecu od 400 kuna.

Za radnike je osigurana i isplata u iznosu od najmanje 5.000 kuna za slučaj pretrpljenog straha uzrokovanog padom, orobljavanjem i pljačkom za vrijeme radnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radnici će dobiti uvećanu plaću za 40 posto za rad noću i nedjeljom, 50 posto za prekovremeni rad, 10 posto za rad u drugoj smjeni, 15 posto za dvokratni rad i pet posto za rad na kiosku.

Ugovor, koji će se primjenjivati od 1. lipnja, potpisali su predsjednica Uprave Vesna Bakran i čelnici Republičkog sindikata radnika HPT-a Jadranko Vehar te Sindikata trgovine Ana Knežević.

Sindikati su nedavno prijetili štrajkom u Hrvatskoj lutriji, nezadovoljni što je to jednina državna tvrtka bez kolektivnog ugovora.

Tvrdili su da su sve Uprave još od 1996. odbijale sklopiti kolektivni ugovor, iako je Hrvatska lutrija jedno od najuspješnijih javnih poduzeća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara