RANKO KRIVOKAPIĆ S PREDSTAVNICIMA HRVATSKOG SABORA

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić u utorak se u Zagrebu susreo s više dužnosnika Hrvatskog sabora s kojima je razgovarao o međuparlamentarnoj suradnji i položaju nacionalnih manjina, kaže se u priopćenju saborske službe za odnose s javnošću.

U razgovoru Krivokapića, koji boravi u trodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj, i potpredsjednika Sabora Luke Bebića, obostrano je naglašena važnost međuparlamentarne suradnje s obzirom na zajedničke interese u turizmu, gospodarstvu i prometu.

Krivokapić je informirao Bebića o političkom stanju u Crnoj Gori, a Bebić gosta o položaju nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Krivokapić je rekao da će manjine imati zastupnika u crnogorskoj skupštini, pa tako i hrvatska manjina, kaže se u priopćenju.

Krivokapić je razgovarao i s Ivanom Jarnjakom, predsjednikom saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je gosta iscrpno upoznao s radom Odbora, posebno njegovoj ulozi u nadzoru obavještajnih službi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukazao je na njihovu važnost za sigurnost koja je uvjet uspješnog turizma, te na potrebu suradnje u razmjeni informacija. Predsjednik Skupštine Crne Gore je rekao kako će im hrvatska iskustva biti vrlo korisna i da su informacije najvažnije u borbi s terorizmom jer prethode svim akcijama.

Krivokapić, kojega je u ponedjeljak primio predsjednik Republike Stipe Mesić, te predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i drugi visoki dužnosnici, sastao se i s predsjednicima klubova zastupnika u Hrvatskom saboru s kojima je razgovarao o postojećoj dobroj bilateralnoj suradnji kako na političkoj razini, tako i na području razminiravanja i zaštite okoliša, dodaje se u priopćenju.

(Hina) pp/xmaš yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara