54.81.166.196 US
 

RBA s 1,5 milijuna kuna kreditira poduzetnike Bakra

Piše:
četvrtak, 21.4.2005. 20:51
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

GRAD Bakar i Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) potpisali su danas u Bakru dva ugovora o poslovnoj suradnji za 2005. godinu: Ugovor o poslovnoj suradnji u kreditiranju razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Bakra, vrijednog 1,5 milijuna kuna, te Ugovor o poslovnoj suradnji u kreditiranju građana putem namjenskih stambenih kredita za uređenje pročelja i krovišta na području Grada Bakra, vrijednog 500.000 kn.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Bakra Desimir Širola te direktorica Raiffeisenbank Austria d.d. podružnice Rijeka Senka Pinezić i zamjenik direktorice Nikodem Flego. Poslovna suradnja u kreditiranju razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Bakra uključuje proračunska sredstva Grada Bakra u visini 150.000 kuna, a Banka će oročeni depozit multiplicirati u omjeru 1:10 te osigurati kreditni fond od 1,5 milijuna kuna za kreditiranje poduzetnika.

Iz ovog kreditnog fonda odobravat će se kunski krediti s valutnom klauzulom u eurima i rokom otplate do 10 godina, što uključuje mogući poček do najviše 2 godine. Redovna kamatna stopa za ove kredite iznosi 6,5% godišnje, što će Grad Bakar subvencionirati sa dva postotna poena pa će kamata za krajnjeg korisnika iznositi 4,5% godišnje.

Poslovna suradnja u kreditiranju građana putem namjenskih stambenih kredita za uređenje pročelja i krovišta na području Grada Bakra uključuje proračunska sredstva Grad Bakar u visini 50.000 kuna, a Banka će oročeni depozit multiplicirati u omjeru 1:10 te osigurati kreditni fond od 500.000 kuna za kreditiranje građana. Iz navedenog kreditnog fonda odobravat će se kunski krediti s valutnom klauzulom u eurima, pri čemu iznosi pojedinačnih kredita mogu iznositi od 1.000 do 15.000 eura i rokom otplate do 10 godina. Redovna kamatna stopa za ove kredite iznosi 6,35% godišnje, što će Grad Bakar subvencionirati sa dva postotna poena pa će kamata za krajnjeg korisnika iznositi 4,35% godišnje.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije