Revija amaterskog filma od 29. veljače u Zagrebu

Na nekoliko lokacija u Zagrebu od 29. veljače do 6. ožujka održat će se treća Revija amaterskog filma (RAF), u sklopu koje će se u glavnom i popratnom programu prikazati oko 140 žanrovski različitih filmova, odnosno svi filmovi pristigli na natječaj.

Središnji dio Revije je službeni program iz kojega će se glasovanjem publike izabrati filmovi koji će gostovati po Hrvatskoj i drugdje. Radovi glavnog programa prikazivat će se u Centru za kulturu Trešnjevka, a popratni programi, filmovi koji nisu ispunili propozicije RAF-a, u zagrebačkoj knjižari "Booksa".

Na programu su filmovi iz Slovenije, BiH, Srbije i Crne Gore, Australije, Švicarske te Hrvatske, koji traju između dvije sekunde i dvadeset minuta.

U popratnom programu prikazat će se, među ostalim, ciklus sve popularnijih filmova sinjskog kung-fu majstora Bore Leeja "U kandžama orla", "Smrtonosna igra", "Otrovne ruke", "Vrijeme velikog obračuna", "Jači od bande" i najnoviji "U kandžama velegrada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dio programa posvećen je novijoj domaćoj produkciji socijalne tematike producentske kuće "Fade in".

Uz projekcije RAF priređuje filmske i video radionice te završni "party" elektroničke glazbe u Klubu "Pauk".

RAF je utemeljen 2002. kao mogućnost filmskim amaterima da negdje prikažu svoje filmove, jer za Reviju nema selekcije i prikazuju se svi filmovi prijavljeni na natječaj.

(Hina) xag ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara