54.144.73.205 US
 

Revizija: Vlada nije samostalno mogla odlučiti o privatizaciji Croatia osiguranja

Piše: R.I.C.
petak, 29.5.2015. 20:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: FAH

DRŽAVNI ured za reviziju objavio je izvješće u kojemu stoji kako odluku o privatizaciji Croatia osiguranja Vlada nije mogla donijeti samostalno. Revizija ističe kako je tu odluku morao potvrditi Sabor, a ističu i kako je cijena koja je isplaćena savjetnicima za privatizaciju previsoka. Njihove usluge su plaćene oko 27 milijuna kuna, piše banka.hr.

Revizija ističe kako je u travnju 2014. godine grupa Adris kupila 39,6 posto dionica Croatia osiguranja, a nakon prodaje vlasničkog paketa društvo je dokapitalizirala sa 110 milijuna eura. To je rezultiralo time da je Adris grupa postala vlasnikom 60 posto dionica osiguranja. Tog mjeseca u proračun je uplaćena i kupoprodajna cijena dionica u iznosu od oko 905 milijuna kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"S obzirom da stupanjem na snagu Zakona o upravljanju državnom imovinom nije prestao važiti Zakon o pretvorbi kapitala društava osiguranja i reosiguranja u RH, Državni ured za reviziju je mišljenja da je o načinu privatizacije Društva trebao odlučiti Hrvatski sabor, na prijedlog Vlade RH", stoji u izvješću Revizije.

Revizija je mišljenja da se, sukladno odluci Vlade, prodaja dijela vlasničkog udjela imala provesti po modelu strukturiranog javnog prikupljanja ponuda, na način da nakon dovršetka prodaje u vlasništvu države ostane najviše 30 posto, a najmanje 25 posto plus jedna dionica kapitalno osnaženog društva.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije