Rijeka: Potpisan ugovor o imisijskom monitoringu zraka u okolici rafinerije

UGOVOR o poslovnostručnoj suradnji na poslovima prikupljanja i obrade podataka o imisijskom monitoringu zraka na utjecajnom području emisija iz Rafinerije nafte Rijeka u Urinju potpisali su danas predstavnici Primorsko-goranske županijske uprave, Ine d.d. Rafinerije nafte Rijeka i županijskog Zavoda za javno zdravstva.

Svrha je ugovora povezivanje i suradnja pri monitoringu zraka i javnom predstavljanju njegovih rezultata, a potpisali su ga župan Zlatko Komadina, direktorica riječke Rafinerije nafte Nada Rahelić Marčec i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novac za razvoj programske opreme za obradu podataka imisijskog monitorniga zraka bit će osiguran iz županijskog proračuna, a u skladu s Programom unaprjeđenja sustava za praćenje kakvoće zraka koji je prihvatilo županijsko Poglavarstvo.

Ina d.d. Rafinerija nafte Rijeka osigurat će provedbu ugovora i monitoringa zraka na četiri mjerne postaje na području općine Kostrene i grada Bakra, te njihovo redovito održavanje. Monitoring će se provoditi u skladu sa Studijom utjecaja na okoliš tamošnjih postrojenja, a Ina će, na osnovi podataka prikupljenih na mjernim postajama, sudjelovati i u izradi godišnjeg izvješća o kakvoći zraka u okolici rafinerije.

Zavod za javno zdravstvo ugovorom se obvezao da će prilagoditi računalnu opremu za automatsko preuzimanje podataka imisijskog monitoringa i, kao ovlaštena ustanova, predstaviti ih javnosti. Godišnja izvješća o kakvoći zraka u okruženju rafinerije Zavod će dostavljati svim potpisnicima ugovora te općini Kostreni i gradu Bakru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara