RIM: PREDSTAVLJENO TALIJANSKO IZDANJE "REBEKE" AUTORICE JASMINKE DOMAŠ

Talijansko izdanje knjige "Rebeka, u nutrini duše", novinarke i književnice Jasminke Domaš, predstavljena je u srijedu navečer u Rimu u organizaciji zaklade "Vladimir Gotovac".

O talijanskom izdanju "Rebeke", djela koje govori o stradanjima Židovke koja je prošla strahote Drugoga svjetskog rata, uz autoricu knjige, govorila je prevoditeljica Suzana Glavaš.

Književnu večer vodio je profesor s rimskog sveučilišta "La Sapienza" Predrag Matvejević, a tijekom večeri čitane su i pjesme Vlade Gotovca. Uspostavljane su paralele između Gotovčevih pjesama i misli i iskustva "Rebeke", a o Gotovčevu stilu u književnom izražavanju govorio je profesor na Zagrebačkom sveučilištu Inoslav Bešker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gotovac je, kako je rečeno, bio članom Židovske zajednice u Zagrebu, koja je, zajedno s kulturnim društvom "Miroslav Šalom Freiberger", izdala knjigu "Rebeka", pod pokroviteljstvom hrvatskog Ministarstva kulture.

Profesorica Simona Sandrić, Gotovčeva supruga i utemeljiteljica Instituta koje nosi ime hrvatskog književnika i političara, najavila je nove književne večeri.

(Hina) xst ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara