Rop o tvrdnjama slovenske oporbei

NEGATIVNE ocjene koje je o radu slovenske vlade u zadnje 4 godine dala oporba desnog centra paušalne su i daleko od realnosti, izjavio je u utorak u parlamentu premijer Anton Rop, iznoseći obranu pred interpelacijom koju je mjesec dana pred izbore uložila oporba.

"Kad bi te ocjene bile točne, Slovenija ne bi po ocjenama Europske komisije bila najspremnija za ispunjavanje konvergencijskih kriterija za ulazak u EU među 10 država koje su u proširenu EU ušle 1. svibnja ove godine", rekao je Rop u parlamentu. On je odbio tvrdnje oporbe da sadašnja vlada nije ispunila obećanja biračima od prije 4 godine, osobito one o 5-postotnom gospodarskom rastu godišnje.

Rop je ustvrdio da će njegova vlada i u budućem razdoblju zagovarati "uravnotežen gospodarski razvoj", te neće dopustiti rast inflacije, nezaposlenosti i socijalno raslojavanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredno zasjedanje s interpelacijom protiv vlade potrajat će u utorak i srijedu, nastupima i replikama ministara, predsjednika stranaka i prijavljenih govornika. Neće se međutim glasovati o povjerenju vladi jer oporba ocjenjuje da to, s obzirom na blizinu izbora 3. listopada nema smisla, a Ropova trostranačka koalicija u parlamentarnim klupama ima potrebnu većinu da bi takav eventualnim zahtjev mogla odbiti.

(Hina) xfl ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara