Ruski tisak o izborima u Čečeniji

RUSKI je tisak u ponedjeljak izrazio sumnju u službene podatke o 80-postotnom odzivu birača na predsjedničkim izborima u Čečeniji održanim u nedjelju na kojima je pobijedio Alu Alhanov, kandidat kojeg je službeno podupirao Kremlj, te izvijestio o brojnim povredama izbornog zakona.

"Ime pobjednika znalo se unaprijed. Ta činjenica, kao i prijetnje pobunjenika i lijepo vrijeme oduzeli su Čečencima svaku želju da dođu na birališta", piše novinar dnevnog lista Kommersant.

Drugi novinar istog lista, Musa Muradov koji živi u Groznom, priča kako je bez problema glasovao na četirima glasačkim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bolje bi im bilo da su imenovali predsjednika", glasio je naslov u dnevniku Vremja Novostej, preuzimajući misao čečenskog birača koji drži da se novac potrošen za organizaciju izbora mogao iskoristiti da se "pročisti kanalizacija".

Čečenski ministar unutarnjih poslova Alu Alhanov bio je siguran u pobjedu već nakon prvog kruga, budući da je nakon prebrojavanja 84,5 posto listića već imao 74 posto glasova.

(Hina) xvrad ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara