Sabor: Odbori podržali poziciju Vlade u pregovorima o režimu poljoprivrednih proizvoda

SABORSKI odbori za europske integracije, vanjsku politiku te za poljoprivredu i šumarstvo podržali su danas poziciju Vlade u pregovorima s Europskom komisijom o trgovačkom režimu poljoprivrednih proizvoda.

Zajedničkoj sjednici triju odbora nazočili su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja je, nakon sjednice, novinarima rekla da bi pregovori trebali završiti na vrijeme kako bi se dogovoreno moglo početi primjenjivati od 1. svibnja, kad u EU ulazi deset novih članica. "Pregovore ćemo nastaviti u obostranom interesu i u dobroj vjeri, što znači da nećemo prihvaćati koncesije bez pregovora", istaknula je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica istaknuo je da je zbog visokih subvencija koje će nove članice dobivati potrebno redefinirati koncesije koje im je Hrvatska ranije dala.

Dodao je da Europskoj komisiji treba objasniti da stanje konkurentnosti hrvatskih poljoprivrednih proizvoda onemogućava značajniju liberalizaciju hrvatskog tržišta prije ulaska Hrvatske u EU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara