Saborska oporba: Vlada zapravo želi smijeniti Marinka Filipovića

OPORBENI, a najviše SDP-ovi zastupnici, prozvali su popodne Vladu da izmjenama Zakona o Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju (DAB) želi samo smijeniti čelnog čovjeka te agencije.

Ovo bi se mogao zvati zakon o smjeni Marinka Filipovića, izjavila je Dragica Zgrebec, dok Nenad Stazić tvrdi da je riječ o tipičnom kadrovskom zakonu koji bi se mogao nazvati i revanšističkim.

Te je tvrdnje odlučno odbacio ministar financija Ivan Šuker.

Podsjetio je da je prethodna, koalicijska vlast smijenila bivšeg direkora DAB-a Mladena Šunjića prije nego mu je istekao mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tada to nije bio revanšizam, uzvratio je ministar SDP-ovcima.

Luka Bebić (HDZ) poručio je Staziću da je bivša vlast smijenila 1800 ljudi i da će, bude li trebalo, čitati njihova imena.

Ne mijenjamo zakon da bi smijenili direktora DAB-a, nego da bi imao mandat kao i drugi, naglasio je Bebić.

Ministar financija naveo je da se izmjenama Zakona o DAB-u predlaže da mandat direktora Agencije, umjesto šest, traje četiri godine, koliko i mandati drugih direktora u pravnim osobama čiji je osnivač i vlasnik država. Izmjenama se, dodao je, propisuje i mogućnost razrješenja direktora Agencije i prije isteka mandata.

Sabor je večeras raspravio i izmjene Zakona o Financijskoj agenciji i time završio današnji, prvi radni dan 6. sjednice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara