SAD pozdravlja korake RH prema nacionalnim manjinama

SJEDINJENE Države pozdravljaju korake koje je novi hrvatski premijer Ivo Sanader poduzeo u odnosu prema nacionalnim manjinama kao i obećanja hrvatske Vlade u tom pogledu, izjavila je za Glas Amerike Kathleen Stephens, zamjenica pomoćnika američkog državnog tajnika za europske i euroazijske poslove.

Stephens je rekla da će SAD podržavati hrvatsku Vladu u pretvaranju njezinih riječi u djela, javio je u srijedu Glas Amerike (VOA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rješavanje tog pitanja predstavlja "odličnu stvar" ne samo za Hrvatsku nego i za cijelu regiju, rekla je američka dužnosnica.

Upitana hoće li tri zemlje Jadranske povelje, Hrvatska, Albanija i Makedonija biti skupno ocjenjivane na putu u NATO, Stephens je odgovorila da Povelja "nije zamjena za vrlo srdačne odnose koje imamo sa svakom njezinom članicom", navodi Glas Amerike.

Svrha Jadranske povelje je da bude tek pomoćno sredstvo zemljama u ispunjavanju uvjeta za člnastvo u NATO-u, ali to ne znači da će se napredak pojedinih zemalja mjeriti zajedničkim postignućima, navodi Glas Amerike riječi Kathleen Stephens.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara