Samobor: Smrću prijetio suprugi jer ga je napustila

SAMOBORSKA policija uhitila je 40-godišnjaka koji je u više navrata preko mobilnog telefona suprugi prijetio smrću vatrenim oružjem koje ilegalno posjeduje, a zbog kojega ga je supruga, zbog straha za svoj život, i napustila.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je osumnjičeni u razdoblju od 27. lipnja do 27. srpnja više puta zvao svoju 40-godišnju suprugu, prijeteći joj da će je ubiti jer je napustila njihovu obiteljsku kuću u Samoboru i odselila se na njemu nepoznatu adresu u Zagrebu.

Ona je policijskoj postaji Samobor prije dva dana protiv supruga podnijela kaznenu prijavu, izvijestivši policiju da joj suprug u kući ilegalno drži vatreno oružje i eksplozivna sredstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su od Prekršajnog suda ishodili nalog, policajci su pretražili stan i pronašli pet komada ručnih bombi M-75, 260 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, 404 komada streljiva kalibra 7,9 milimetara te jednu poluautomatsku pušku kalibra 7,9 milimetara.

Streljivo i puška pohranjeni su u samoborskoj policijskoj postaji, dok su ručne bombe preuzeli djelatnici Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke.

Osumnjičeni je jučer priveden u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda uz kaznenu prijavu zbog prijetnje na štetu supruge i nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih sredstava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara