sanader: hdz u ovom trenutku ne razmišlja o koalicijskim partnerima

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader, osvrnuvši se na napise i špekulacije u medijima s kime bi stranka mogla koalirati ako pobijedi na idućim parlamentarnim izborima, izjavio je večeras u Gospiću da HDZ u ovom trenutku ne razmišlja o koalicijskim partnerima.

´No, HDZ razmišlja o tome kako će biti što jači i kako će ostvariti što je mogući veći postotak glasova, a kada to ostvari dogovarat će koaliciju stranaka centra i desnog centra, ali ne sa SDP-om i HNS-om´, rekao je predsjednik HDZ-a na proširenoj sjednici HDZ-a Ličko-senjske županije i grada Gospića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirajući aktivnosti za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, Sanader je naglasio da je HDZ još za vrijeme prvoga predsjednika države Franje Tuđmana bio orijentiran da Hrvatska uđe u Europsku uniju i NATO. Dodao je da je zato ´sretan što je Hrvatski sabor prihvatio inicijativu HDZ-a i što je konsenzusom prihvaćena rezolucija o priključenju Hrvatske EU´.

Predsjednik HDZ-a je sa svojim najbližim suradnicima, Vladimirom, Šeksom, Vladimirom Bebićem, Božiradom Kalmetom te glavnim tajnikom Brankom Vukelićem čestitao i odao priznaje HDZ-u Gospića i Ličko-senjske županije, rekavši da su ostali dosljedni i ustrajni u politici utemeljitelja moderne hrvatske države i prvoga predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara