Sanader: Rast kriminala razlog smjenama u policiji

PORAST kriminala ima veze s najavljenim smjenama u policiji porast je razlog za smjene, izjavio je danas u saborskom aktualnom prijepodnevu premijer Ivo Sanader.

Kad bi te ljude ostavili, vjerojatno bi trend rasta kriminala išao dalje, moramo postaviti ljude na temelju stručnosti, spremne da se uhvate u koštac s kriminalom, odgovorio je Sanader SDP-ovcu Marinu Jurjeviću koji ga je optužio za revanšizam i smjenu stručnih policajaca, na čija mjesta, tvrdi SDP-ovac, se želi dovesti ljude osumnjičene za kriminal.

Jednodnevno zapošljavanje Jurice Šoića, policajca iz Samobora, ministar policije Marjan Mlinarić nazvao je "humanom gestom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da je Šoić imao uvjete za mirovinu i kad je prvi put, zbog krivolova, potjeran iz policije, da je ta prijava kasnije odbačena i da u trenutku kad je primljen natrag nije imao ni jednu kaznenu prijavu. Stoga, dodao je, nije bilo zakonskih prepreka za njegov prijem na jedan dan da može otići u mirovinu.

Što je Šoić nakon toga napravio, više nije stvar MUP-a, nego kaznenog postupka koji će dokazati je li kriv ili nije, odgovorio je Mlinarić SDP-ovcu Nenadu Staziću koji je naveo da je dva tjedna nakon umirovljenja Šoić uhićen zbog osnovane sumnje da je ukrao automobil i potom iznuđivao novac od vlasnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara