Saudijske vlasti pokrenule potjeru za trojicom terorista iz Khobara

SAUDIJSKE vlasti pokrenule su u ponedjeljak potjeru za trojicom terorista koji su pobjegli nakon nasilja tijekom vikenda u kojem su ubili 22 civila u talačkoj drami u istočnom gradu Khobaru.

Uspostavljene su kontrolne točke i pojačana je sigurnost u diplomatskoj četvrti u Rijadu.

Europski diplomati održat će sastanak u utorak u Rijadu kako bi razmotrili stanje sigurnosti u Saudijskoj Arabiji i procijenili mjere zaštite svojih građana u toj zemlji, objavile su u ponedjeljak jedne saudijske novine.

Zapadni diplomati rekli su za novine Arab News da će se na sastanku također razgovarati o sigurnosti u diplomatskoj četvrti u Rijadu gdje većina zapadnih zemalja ima svoje diplomatske misije.

U toj su četvrti već pojačane mjere sigurnosti i posjetioci moraju proći kroz labirint kontrolnih točki i pored postavljenih betonskih barikada koje čuvaju vojnici u oklopnim vozilima.

Četvorica islamskih militanata bila su umiješana u dvodnevno nasilje, za koje je al Qaida preuzela odgovornost preko islamske web stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan od terorista je ranjen i uhvaćen, ali ostala trojica su uspjela pobjeći koristeći taoce kao zaštitu.

Saudijsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u nedjelju da su militanti ubili osam Indijaca, tri Filipinca, tri Saudijca, dva državljana Šri Lanke, Amerikanca, Britanca, Talijana, Šveđanina, Južnoafrikanca i Egipćana.

U nasilju je ranjeno 25 ljudi, a započelo je u subotu kada je jedna skupina ušla u zgradu u kojoj su uredi zapadnih naftnih kompanija i počeli pucati.

Prema priopćenju, teroristi su uzeli za taoce do 242 osobe. Međutim, snage sigurnosti uspjele su osloboditi taoce u dvije faze.

Teoristi su navodno "kriminalci s dosjeima", ali nije objavljen njihov identitet.

(Hina) xkga ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara