SCG: Vojno tužiteljstvo traži obnovu procesa protiv Perišića

VOJNO tužiteljstvo u Beogradu u ponedjeljak je od Vojnog suda zatražilo ponovno pokretanje kaznenog postupka protiv generala Momčila Perišića, optuženoga za kazneno djelo špijunaže u korist SAD-a, izjavio je vrhovni vojni tužitelj Nikola Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je Petković kazao agenciji Beta, sad su uklonjene smetnje za nastavak postupka, jer optuženi general Perišić više nema zastupnički imunitet, na koji se - kao zastupnik DOS-a u Skupštini Srbije i Crne Gore - ranije pozivao.

General Perišić, tad potpredsjednik srbijanske vlade, i službenik Veleposlanstva SAD-a u Beogradu David Neighbour uhićeni su 15. ožujka 2002. godine u motelu "Šarić" na Ibarskoj magistrali, pod sumnjom špijunaže. Američki službenik potom je napustio zemlju, a Perišić je optužen u rujnu iste godine. Nakon "špijunske afere" dao je ostavku na dužnost potpredsjednika vlade, ali je sve do nedavno - do 5. ožujka, kad je promijenjen zastupnički sastav srbijanskih predstavnika u Skupštini Srbije i Crne Gore - bio zastupnik DOS-a u parlamentu državne zajednice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara