Šeik Jasin isključio mogućnost prekida vatre s Izraelom

DUHOVNI vođa Hamasa šeik Ahmed Jasin isključio je u srijedu svaku mogućnost prekida napada na izraelske ciljeve, sve dok Izrael nastavlja sa svojom "agresijom" na palestinski narod.

"Danas se ne može govoriti o prekidu vatre jer neprijatelj nastavlja sa svojom agresijom", izjavio je šeik Jasin na konferenciji za novinare u Gazi. To je njegovo prvo obraćanje novinarima otkako ga je Izrael 6. rujna pokušao ubiti.

Jasin je potvrdio da pitanje eventualnog prekida vatre nije bilo na dnevnom redu razgovora koje je Hamas vodio s novim palestinskim premijerom Ahmedom Koreijem. "Vatru ne može prekinuti narod koji je žrtva nepravde, koji se proganja i ubija", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamas je u kolovozu okončao privremeni unilateralni prekid vatre, kojeg su u lipnju proglasili glavni palestinski pokreti.

"Usprkos tom prekidu vatre, izraelski neprijatelj nije ni jednog trenutka prestao sa svojom agresijom, masakrima i uništenjima", kazao je osnivač Hamasa.

On je također potvrdio da se njegov pokret neće pridružiti novoj palestinskoj vladi. "Naš cilj nije da uđemo u vladu, već da oslobodimo zemlju", zaključio je Jasin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara