Šeks: Gotovina bi trebao učiniti herojski korak

Šeks: Gotovina bi trebao učiniti herojski korak

PRESJEDNIK Sabor Vladimir Šeks je u razgovoru za Jutarnji list pozvao generala Antu Gotovinu da "učini herojski čin", jer je "dužnost svakoga da surađuje s Haagom, ne samo Vlade i Vladinih tijela".

U razgovoru o parlamentarizmu, Vladi i suradnji s Haagom predsjednik Sabora Vladimir Šeks pohvalio je rad nove Vlade po pitanju suradnje s tužiteljstvom ICTY-a.

Za povratak vjerodostojnosti Hrvatske pred Haaškim sudom, tvrdi Šeks, zaslužna je "dobra suradnja na određenoj tehničkoj dokumentaciji i u operativno-tehničkim pregovorima o Gotovininom pojavljivanju pred Haaškim sudom."

Iako do pojavljivanja Gotovine još uvijek nije došlo, predsjednik Sabora tvrdi kako Haag vjeruje novoj Vladi puno više nego Račanovoj, te kako je u Tužiteljstvu ICTY-a postignuta dobra klima da se Hrvatskoj prepusti jurisdikcija u određenim slučajevima iz domene Haaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje bi li osobno ukinuo nagradu koju je prijašnji MUP raspisao za informacije o Gotovini, Šeks je odgovorio: "Vjerodostojne su informacije da će se Gotovina pojaviti pred Haaškim sudom. On bi trebao učiniti taj herojski iskorak. Dužnost je svakog da surađuje s Haagom, ne samo Vlade i Vladinih tijela."

"Vlada tu nagradu nije povukla i imamo obavezu preko MUP-a i sigurnosnih službi, na temelju već donesene odlule o izručenju, akciju djelotvorno provoditi." - zaključio je predsjednik Sabora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara