Šeks imovinske kartice dužnosnika predao Kapraljeviću

PISANE izjave o imovini, odnosno imovinske kartice za oko 330 dužnosnika, koje su do sada bile pohranjenje u njegovu sefu, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks predao je danas predsjedniku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Antunu Kapraljeviću.

Javnost će te izjave dobiti na uvid u srijedu, obećao je Kapraljević novinarima nakon preuzimanja izjava.

Predsjednik Povjerenstva dobio je izjave o imovini na početku i kraju mandata 150 zastupnika iz prošlog saborskog saziva (izuzetak je Pavao Miljavac, DC), izjave o imovini na početku mandata svih 152 zastupnika iz sadašnjeg saziva, kao i izjave tajnika Sabora Josipa Sesara i njegove zamjenice Jadranke Blažević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljavac je u telefonskoj izjavi novinarima rekao da je imovinsku karticu, kao ministar, svojedobno predao u Vladu, a da se to poklopilo s početkom njegova zastupničkog mandata. Navode iz te kartice kasnije je, kaže, prepisao u zastupničku imovinsku karticu koju je predao saborskoj službi.

Šeks je Kapraljeviću danas predao i izjave o imovini predsjednika države (od 8. ožujka 2000.), sudaca Ustavnog, Vrhovnog i Prekršajnog suda, pučkog i pravobranitelja za djecu te njihovih zamjenika, izjave glavne državne revizorice, guvernera i viceguvernera HNB-a.

Kamen je prebačen na Kapraljevića, rekao je Šeks novinarima upitan je li mu predajom imovinskih kartica pao kamen sa srca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara