Šeks o stabilizaciji regije

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks koji sudjeluje na 4. sastanku predsjednika parlamenata država Jadransko-Jonske inicijative u Portorožu u ponedjeljak popodne je, govoreći o glavnoj temi Stabilizacija i napredak u jugoistočnoj Europi, među ostalim čestitao Sloveniji na uspješnom uključenju u EU, te istaknuo važnost pozitivnog avisa za Hrvatsku.

"Avis nam daje dodatni poticaj i entuzijazam u našem optimizmu s kojim očekujemo da Hrvatska dobije status kandidata i započne pregovore o svom članstvu, rekao je Šeks.

Govoreći o važnosti europskog integracijskog procesa u stabilizaciji regije, on je istaknuo da Hrvatska pruža vrlo dobar primjer kako jasna perspektiva članstva i individualni pristup u procjeni uspjeha svake zemlje ima izuzetno važnu ulogu.

"Želimo da naš uspješan primjer posluži kao most u daljnjem jačanju europskog jedinstva" rekao je Šeks govoreći o uspjesima Hrvatske u približavanju EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks je istaknuo da je europski integracijski proces sam po sebi mehanizam mira i stabilnosti čija učinkovitost nije upitna jer se dokazala u zadnjih 50 godina.

"Uvjeren sam da će se to ponovo uspješno dokazati i u regiji koju zovu zapadnim Balkanom" rekao je Šeks.

(Hina) xlf ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara