54.90.237.148 US
 

senat jednodušno podupro projekt "biomedicinsko središte šalata"

Piše:
utorak, 9.9.2003. 17:40
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Senat Sveučilišta u Zagrebu na svojoj prvoj jesenskoj izvanrednoj sjednici jednodušno je podupro projekt "Biomedicinsko središte Šalata" koji je dugoročan i strateški rješava puno važnih pitanja za Sveučilište, od kojih je jedno i rješavanje prostornih potreba Muzičke akademije, ističe dekan Medicinskoga fakulteta Boris Labar. L

Projekt "Biomedicinsko središte Šalata" zapravo je koncept biomedicinskoga kampusa u sklopu kojega će biti Medicinski fakultet, Stomatološki fakultet i Visoka zdravstvena škola.

Ostvarenjem toga projekta, smatra Labar, biomedicinske znanosti na zagrebačkome Sveučilištu došle bi u poziciju da postanu kompetitivne onima u Ljubljani, Grazu i Trstu, a znatno bi se približile i vrsnosti studija tih znanosti u Budimpešti i Beču.

Sa stajalištem dekana Medicinskoga fakulteta da je riječ o strateškom projektu zagrebačkoga Sveučilišta složili su se i dekan Stomatološkoga fakulteta Vlado Carek i dekan Muzičke akademije Frano Parać. Na današnjoj konferenciji za novinare u sveučilišnu Rektoratu izrazili su zadovoljstvom zbog odluke Senata i objasnili što za njih znači taj projekt, odnosno odluka da se na zagrebačkoj Šalati sagradi biomedicinski kampus.

Tako dekan Carek podsjeća da je tijekom međunarodne vizitacije i evaluacije koju je prošao Stomatološki fakultet neadekvatan prostor istaknut kao jedan od osnovnih problema.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Zato će, istaknuo je, Stomatološki fakultet dati 'sve od sebe' da se spomenuti projekt i ostvari jer, podsjetio je Carek, prostorno rješenje za Stomatološki fakultet traži se zapravo već tri desetljeća.

Dekan Muzičke akademije Frano Parać pak sa zadovoljstvom ističe da je rujanska izvanredna sjednica Senata zagrebačkoga Sveučilišta "definitivno stavila točku na i" kad je u pitanju rješenje tako dugotrajnoga problema kao što je pitanje prostora Muzičke akademije.

Jer, kako je objasnio Parać, u okviru projekta Biomedicinskoga središta na Šalati, odnosno 'preseljenjem' Stomatološkoga fakulteta na Šalatu, stvorena je mogućnost da sadašnju zgradu Stomatološkoga fakulteta u Gundulićevoj 5 nasuprot Hrvatskom glazbenom zavodu dobije Muzička akademija. Time bi se, istaknuo je

Parać, konačno riješio prostorni problem Muzičke akademije.

Dekan te umjetničke akademije podsjetio je da je u svibnju ove godine zgrada Ferimporta na Trgu maršala Tita odlukom poglavarstva Grada Zagreba dodijeljena Muzičkoj akademiji na besplatno korištenje na stotinu godina.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije