SFOR oslobodio Mladićeva tajnika nakon višednevnog ispitivanja

UMIROVLJENI časnik vojske bosanskih Srba Rajko Banduka oslobođen je u nedjelju navečer iz pritvora stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) nakon ispitivanja o njegovim mogućim vezama s haškim optuženikom Ratkom Mladićem, priopćeno je u ponedjeljak iz zapovjedništva SFOR-a u Sarajevu.

Banduka, koji je tijekom rata u BiH obavljao dužnost osobnog Mladićeva tajnika u vrijeme dok je on bio na čelu Vojske Republike Srpske, uhićen je u svom stanu u Bijeljini 23. srpnja i potom odveden na nepoznatu lokaciju radi ispitivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pripadnici SFOR-a tada su pretresli i Bandukin stan s obrazloženjem da tragaju za dokazima o mogućim aktivnostima usmjerenim protiv Daytonskog sporazuma.

SFOR je u ponedjeljak potvrdio da je Banduka ispitivan o svom ratnom angažmanu no nije rečeno jesu li dobivene korisne informacije.

SFOR je naveo kako će nastaviti istraživati sve moguće veze koje ukazuju na potporu osobama što ih je zbog ratnih zločina optužio Međunarodni kazneni tribunal za bivšu Jugoslaviju (ICTY).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara