Sharon pohvalio Chiraca, pozvao francuske židove da emigriraju u Izrael

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon u srijedu je, u govoru dobrodošlice za 200 francuskih imigranata Židova, pohvalio napore koje ulaže francuski predsjednik Jacques Chirac u borbi protiv antisemitisma.

"Svjedoci smo, zadnjih godina, porasta antisemitizma i stoga jako cijenimo napore koje ulaže Jacques Chirac i njegova vlada u borbi protiv antisemitizma", rekao je Sharon imigrantima koje je dočekao u zračnoj luci Ben Gurion u predgrađu Tel Aviva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sharon je pritom istaknuo da "valja lučiti borbu protiv antisemitizma od poticanja imigracije (u Izrael). Židovi trebaju naseljavati Izrael ne zbog mržnje ili straha. Židovi trebaju imigrirati jer je to njihova domovina".

Unatoč vladinim mjerama antisemitski napadi učestaliji su posljednjih godina u Francuskoj. Tako su u srijedu ujutro na 32 groba židovskoga groblja u gradu Saverne (u pokrajini Alsace na istoku) osvanule svastike i sotonski simboli.

Prema izvješću francuskog ministarstva unutarnjih poslova u prvih šest mjeseci godine bilo je 510 protužidovskih nedjela ili prijetnji, naprama 593 u cijeloj 2003.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara