Šibenik: Počeli dani policije

SMOTROM policijskih plovila i dvjema pokaznim vježbama koje su zajedno izveli pripadnici Pomorske i Specijalne policije u Šibeniku je danas počelo obilježavanje Dana policije koji će trajati do 29. rujna.

Na smotri i u vježbama ukupno je sudjelovalo stotinjak pripadnika MUP-a, a nazočili su joj ministar unutarnjih poslova Šime Lučin, načelnik policije Ranko Ostojić, njihovi pomoćnici te načelnici policijskih uprava.

Ministar Šime Lučin kazao je novinarima kako Šibenik nije slučajno izabran za početak ovogodišnjeg obilježavanja Dana policije. Razlozi su, kazao je ministar uz ostalo, bili što je sveti Mihovil zaštitnik policiej istodobno i zaštitnik grada Šibenika, a u Šibeniku se ovih dana obilježava i 12. obljetnica rujanske bitke za taj grad, u kojoj je policija odigrala značajnu ulogu.

"Ovakvim prezentacijama želimo građanima pokazati da se njihov novac koji iz državnog proračuna dobiva MUP ne troši uzalud i da ulaganje u policiju znači povećanje stupnja sigurnosti",izjavio je Lučin, dodavši da će do 29. rujna MUP organizirati niz manifestacija u različitim dijelovima Hrvatske na kojima će prezentirati dijelove policije i projekte na kojima Ministarstvo radi.

Izrazio je zadovoljstvo načinom na koje su obje vježbe provedene te je istaknuo da su one zorno pokazale izuzetno uspješnu suradnju svih dijelova policije, u ovom slučaju Pomorske policije i Specijalne policije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su ga zamolili da komentira danas objavljenu informaciju da Vlada ima saznanja o čovjeku koji je veza između odbjeglog generala Ante Gotovine i njegove obitelji u Hrvatskoj. "Na to mogu samo kratko kazati da ja nemam nikakva saznanja i da to prvi put čujem", odgovorio je Lučin.

Pripadnici Pomorske i Specijalne policije izveli su danas vježbu progona krijumčarskog plovila i vježbu spašavanja na moru, odnosno rješavanja talačke situacije na brodu.

Sutra će se na Grobničkom polju kod Rijeke održati pokazna vježba Ureda za osiguranje MUP-a i Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa.

(Hina) dfer dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara