ŠIBENIK: Susret katoličke mladeži 24. i 25. travnja

Šibenski biskup msgr. Ante Ivas danas je na konferenciji za novinare izvijestio o tijeku priprema za susret katoličke mladeži koji će se održati u Šibeniku 24. i 25. travnja. L

Na šibenski susret, rekao je biskup Ivas, umjesto očekivanih 10 tisuća mladih vjernika iz drugih biskupija, dolazi čak oko 15 tisuća mladih katolika tako da će se na svjedočanstvu vjere, meditativnoj molitvi, prigodnom programu i središnjoj misi, koju će na gatu Vrulje predvoditi kardinal Josip Bozanić, uključujući vjernike iz Šibenske biskupije, okupiti čak oko 18 tisuća mladih.

Zbog golemog zanimanja mladih za susret u Šibeniku, Šibenska biskupija je imala dosta poteškoća s osiguranjem smještaja i prenoćišta za sve koji dolaze, ali su ti problemi uspješno riješeni zahvaljujući obiteljima iz 60 župa u Šibenskoj biskupiji koje će prihvatiti sudionike susreta, zatim pomoći Zadarske biskupije, te brojnim školama koje su ustupile svoje dvorane i učionice mladima koji će prespavati u vrećama za spavanje.

Sudeći po do sada pristiglim prijavama, susret katoličke mladeži u Šibeniku bit će najveće okupljanje mladih katoličkih vjernika Hrvatske koje je ikada održano.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Don Marinko Mlakić, povjerenik Šibenske biskupije za mlade, rekao je kako mladi na susret u Šibeniku dolaze pripremljeni zahvaljujući knjizi o susretu i pripremama u svojim župama, a Viktor Najev, šef tehničke službe susreta, izvijestio je novinare da pripreme, zahvaljujući susretljivosti Hrvatske vojske, Hrvatske ratne mornarice, policije, pomorske policije, lučkih kapetanija te grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, teku bez poteškoća i zastoja.

Na susret katoličke mladeži u Šibeniku doći će gotovo svi hrvatski biskupi te apostolski nuncij Francisco Javier Lozano. Osim katoličke mladeži iz Hrvatske, potvrđeno je da će na susret u Šibeniku doći mladi vjernici iz Vojvodine, Srijema, Boke kotorske, Gradišća i Njemačke.

(Hina) xdf ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara