SIMON I GARFUNKEL KREĆU ZAJEDNO NA TURNEJU

Folkrock trubaduri Paul Simon i Art Garfunkel razriješili su u utorak razmirice i najavili da će zajedno krenuti na prvu koncertnu turneju Simona and Garfunkela nakon dvadeset godina.

Simon i Garfunkel bili su prijatelji iz djetinjstva, a dok su surađivali, prodali su više od četrdeset milijuna albuma samo u Sjedinjenim Državama.

Turneju nazvanu "Stari prijatelji" počet će 18. listopada u dvorani Palace u Auburn Hillsu (Michigan), a kane nastupiti u 32 američka grada.

Dugogodišnje je partnere, a obojici je sada 61 godina, rastavila Simonova želja za samostalnom karijerom koja se pokazala sjajnom te neslaganja oko zarade i autorstva zajedničkih radova.

"Naše se prijateljstvo bilo zagubilo", rekao je Simon novinarima u rock klubu The Bottom Line u Greenwich Villageu.

"Kakve god naše svađe bile, vrijeme je da oprostimo, zaboravimo i krenemo dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Naše je prijateljstvo veoma duboko i staro", rekao je Garfunkel koji je u njujorškome Queensu išao sa Simonom u srednju školu.

Prema Simonovim riječima, ideja o ponovnome zajedništvu rodila se u veljači na dodjeli nagrada Grammy kad su dobili nagradu za životno djelo.

Tada su prvi put u desetak godina zajedno nastupili, izvodeći "The Sound of Silence", te odlučili zakopati ratnu sjekiru.

Zajedno su i 1993. nekoliko puta nastupali u New Yorku i u Japanu, no na pravoj turneji nisu bili još od koncerata u Sjevernoj Americi, Europi, Aziji i Australiji 1982. i 1983.

Simon i Garfunkel prvi su singl izdali još 1957., tada još kao Tom and Jerry.

Najpoznatiji su im albumi "Wednesday Morning, 3 AM" (1964.), "Parsley, Sage, Rosemary and Thyme" (1966.), "Bookends" (1968.) i "Bridge Over Troubled Water" (1970.), kao i album s glazbom iz filma "Diplomac" (1968.).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara