SINDIKAT "PREPOROD" traži u proračunu za 2004. više novca za školstvo

Hrvatski školski sindikat "Preporod" zatražio je danas od ministra prosvjete i športa Vladimira Strugara da u prijedlogu proračuna svog Ministarstva za 2004. Vladi predloži značajnije povećanje novca za odgoj i obrazovanje. L

Preporod u današnjem priopćenju ističe kako sadašnja izdvajanja za školstvo ne mogu riješiti dva osnovna problema, a to su male plaće i niski pedagoški standard.

Plaće zaposlenih u školstvu 20 su posto manje od plaća ostalih korisnika proračuna, a škole su po opremljenost na razine polovice prošloga stoljeća, upozorava, uz ostalo, sindikat "Preporod".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska i dalje sa 3,3 posto ima najnižu stopu izdvajanja za školstvo iz bruto društvenog proizvoda u Europi, gdje se prosječno izdvaja 5,6 posto proračunskog novca, navodi, među ostalim, sindikat.

"Prijedlogom proračuna za 2004. godinu vladajuća će koalicija odgovoriti na pitanje kakav će status školstvo imati u naredne četiri godine, ako ta koalicija na izborima dobije još jedan mandat", zaključuje sindikat "Preporod".

(Hina) pp/mt mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara