Sindikat studentskog centra u Osijeku najavljuje štrajk za 5. veljače

OSJEČKA podružnica Samostalnog sindikata zaposlenika Studentskih centara (SC) Hrvatske najavila je danas da će u srijedu, 5. veljače, organizirati jednodnevni štrajk jer Ministarstvo znanosti i tehnologije nije ispunilo sindikalne zahtjeve.

Sindikat traži smjenu sanacijskog upravitelja osječkog SC-a Franje Haluseka i isplatu plaća prema pravilniku iz kolovoza prošle godine linearno smanjenih za 17 posto.

Sanacijski upravitelj koristi novi ustroj SC-a za obračun sa sindikalnim povjerenicima, kojima je podijelio otkaze, a većini zaposlenih je smanjio plaće i do 50 posto, ustvrdio je predsjednik osječke sindikalne podružnice Slavko Stiplošek.

Zbog provedbe postupka sanacije sindikat pristaje na smanjenje plaća za 147 zaposlenih, ali svima linearno 17 posto, naglasio je Stiplošek.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječna plaća u osječkom SC-u do kolovoza je iznosila oko 4.000 kuna, a sada je pala na samo 2.600 kuna, tvrdi sindikat.

Na osječkom Sveučilištu ima oko 10.000 studenata, a zbog štrajka bi u srijedu bez redovne prehrane moglo ostati 4.000 studenata.

No, kako bi se studenti ipak i na taj dan prehranili u restoranima i kantinama SC-a bit će posluženo po jedno jelo za ručak i večeru, najavljuju sindikalci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara