54.224.151.24 US
 

Sindikat zadovoljan načinom prelaska medicinskih sestara u Polikliniku Sveti Duh 2

Piše:
srijeda, 12.11.2003. 13:47
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

HRVATSKI strukovni sindikat medicinskih sestara izrazio je danas zadovoljstvo načinom prelaska medicinskih sestara Opće bolnice Sveti Duh u novu Polikliniku Sveti Duh 2, prvi privatni centar za dijalizu u Hrvatskoj.

Želja nam je da socijalno partnerstvo koje je pokazano u tom projektu postane primjer odnosa radnika i poslodavaca u zdravstvu i privatizaciji u Hrvatskoj, rekla je predsjednica Glavnog vijeća sindikata Zdenka Gizdić zahvalivši poslodavcu na pridržavanju svih važećih pravnih propisa za djelatnike u zdravstvu.

Transfer 28 medicinskih sestara uključivao je sporazumni raskid radnog odnosa s bolnicom i sklapanje novog ugovora o radu s novim poslodavcem, Poliklinikom Sveti Duh 2, što je kod nekih medicinskih sestara izazvalo strah od otkaza.

"Razloga za strah nema jer je sve rađeno javno i transparentno, pa zbog prelaska nijedna sestra neće imati nižu plaću ni manja prava", kazala je Gizdić.

Poliklinika Sveti Duh 2 nalazi se u sastavu Opće bolnice Sveti Duh od koje unajmljuje prostor. U većinskom je vlasništvu međunarodnog investicijskog fonda "Danel" i osim Centra za dijalizu uključivat će Centar za medicinsku genetiku, objasnio je Dalibor Krpan, ravnatelj bolnice Sveti Duh.

U uređenje prostora i novu opremu Centra za dijalizu dosad je uloženo 28 milijuna kuna, a za tri mjeseca očekuje se da će postati najmoderniji centar u Hrvatskoj, kazao je Krpan naglasivši da u taj projekt ni država niti bolnica nisu uložile ni kune.

U novom Centru za dijalizu oko 170 kroničnih pacijenata liječit će se pod istim uvjetima kao dosad, a Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje će dijalize plaćati po jednakoj cijeni po kojoj je plaćao bolnici, odnosno 924 kune po dijalizi.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije