Sjednica vladinog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga

NA DANAŠNJOJ sjednici vladinog Povjerenstva za suzbijanje i zloporabu opojnih droga predstavljena su izvješća nadležnih ministarstava o provedenim mjerama predviđenim Nacionalnim programom suzbijanja zloporabe opojnih droga, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Na sjednici je rečeno da su započele pripreme za nabavku testera za zatvorski sustav u sklopu programa prevencije te da Ministarstvo rada i socijalne skrbi privodi kraju odabir lokacija za osnivanje terapijskih zajednica u okolici Zagreba i u Slavoniji.

Državni zavod za zaštitu materinstva, djece i mladeži predstavio je svoje planove i programe u promociji zdravog načina življenja uključujući i odgovarajuće programe u prevenciji zloporabe droga i ovisnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pripremi je i nacrt programa u suradnji između Ministarstva rada i socijalne skrbi i Ministarstva prosvjete i športa vezano za programe edukacije, odnosno doškolovanja ili prekvalifikacije, za izliječene ovisnike po izlasku iz terapijskih zajednica.

Predstojnik Ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga Ante Barbir predstavio je zaključke sastanka vezanog uz uvođenje posebnih standarda kao uvjeta pri organiziranju rave party-a i sličnih plesnih priredbi unutar zakonom predviđenih mogućnosti. S obzirom na porast konzumenata ecstasya i njezinog učestalog povezivanja s takvom vrstom priredbi zaključeno je da je od iznimnog značaja pronalazak odgovarajućeg rješenja kako bi se postigla što veća učinkovitost u suzbijanju zloporabe te droge.

Predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zloporabe opojnih droga Goran Granić je rekao da je početkom jeseni nužno pristupiti izradi plana provedbe nacionalne kampanje u borbi protiv ovisnosti tijekom 2004., stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara