skupština SCG danas o kosovu

Skupština državne zajednice Srbije i Crne Gore danas bi trebala raspravljati o stanju na Kosovu, te o nekoliko predloženih deklaracija o Kosovu.

Pred zastupnicima državne zajednice trebalo bi se naći nekoliko deklaracija: srbijanski DOS predlaže da Skupština SCG usvoji tekst Deklaracije o Kosovu koju je nedavno već usvojio parlament Srbije, dok su Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja i Demokratska stranka Srbije podnijele svoje pojedinačne prijedloge deklaracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Još je neizvjesno hoće li danas poslijepodne sjednici prisustvovati zastupnici crnogorske Socijaldemokratske stranke, čiji je šef zastupničkog kluba u Skupštini SCG Borislav Banović, u priopćenju, vjerojatni nedolazak te stranke obrazložio time da je "pitanje Kosova unutrašnje pitanje Srbije i pitanje njenih odnosa s Albancima na Kosovu" , te da se time ne treba baviti parlament državne zajednice. U priopćenju se navodi da pitanje Kosova nije odgovornost Crne Gore i dodaje da je zadatak Crne Gore samo da "podrži i ohrabri dijalog i da doprinos rješavanju pitanja Kosova, u skladu s mogućnostima, interesima i odnosima koji su uspostavljeni Ustavnom poveljom".

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara