Slovenska policija zaplijenila 14,2 kg heroina od nevjenčanog para iz okolice Siska

GLASNOGOVORNIK MUP-a Zlatko Mehun izjavio je danas da hrvatska i slovenska policija surađuju u istrazi pokušaja krijumčarenja 14,2 kilograma heroina koji su slovenski granični policajci u subotu pronašli u automobilu nevjenčanog para iz okolice Siska.

Mehun je rekao da hrvatska policija surađuje sa slovenskom u otkrivanju izvora droge i tržišta kojem je bila namijenjena, no da o detaljima kriminalističke obrade do njezina završetka ne može govoriti.

Drogu, skrivenu u automobilu, slovenska je policija pronašla prilikom granične kontrole na prijelazu Bregana-Obrežje, a nevjenčani par odmah je uhićen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju slovenskog tiska riječ je o 24-godišnjoj Nikolini K. i 26-godišnjem Miroslavu M., a tvrdi se da je policija zatražila i pomoć Interpola.

Mehun nije želio komentirati pisanje hrvatskog tiska da je nakon uhićenja dvoje hrvatskih državljana policija pretražila njihov stan u okolici Siska i pronašla vatreno oružje.

Vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na oko 120 tisuća eura, a riječ je o najvećoj ovogodišnjoj zaplijeni heroina u Sloveniji. Lani je na istom graničnom prijelazu u dva odvojena slučaja otkriveno 29 i 25 kilograma heroina u automobilima albanskog i austrijskog državljanina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara