Slovenskom tajkunu ukradeno 35 slika, u zbirci Tizian i Gaugin

JEDNOM od najpoznatijih slovenskih tajkuna građevinskom poduzetniku Francu Riemeru iz Slovenskih Konjica ukradena je zbirka umjetničkih slika goleme vrijednosti, no nije poznato da li su među njima i slike Tiziana i Gaugina čijim se vlasništvom nekadašnji kvalificirani stolar također hvalio.

Kako su javili slovenski mediji, Riemer je u srijedu izjavio da je u noći sa utorka na srijedu, oko 2 sata ujutro, provaljeno u njegov poslovno-stambeni prostor "Vila Marija" u Slovenskim Konjicama, te da su provalnici u manje od sedam minuta odnijeli 35 umjetničkih slika.

Slike su velike vrijednosti, no Riemer nije želio otkriti koliki je taj iznos i da li su slike osigurane, ali tvrdi da je već prije stanovitog vremena uočio tragove da netko pokušava provaliti u objekt, pa je modernizirao sigurnosne uređaje. To provalnike ipak nije odvratilo od provale, a Rimer je uvjeren da se radilo o skupini koja je dobro poznavala prostor u koji je ušla.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je javila slovenska agencija STA, Riemer u posjedu ima i slike Tiziana i Gaugina, ali nije poznato je su li se i one nalazile u kancelariji iz koje je odnešeno 35 slika.

Riemer - koji se nekada zvao Franc Ajtič - naslijedio je prije više od trideset godina stolarski obrt od svoga oca, ali je prvo bogatstvo stekao 70-ih godina kupnjom stare građevinske mehanizacije, a sada je jedan od najbogatijih ljudi u Sloveniji. Kako tvrde slovenski mediji, ima više kuća i građevinske strojeve goleme vrijednosti, a i prvi je Slovenac koji je kupio luksuzni automobil "Maybach". Uz poslovnu karijeru počeo se baviti kolekcionarstvom umjetničkih predmeta, te osnovao golf-klub u svom gradu.

Riemer je prije nekoliko mjeseci bio u središtu jedne poslovno-kriminalne afere. Bio je sumnjičen zbog nepojašnjenih fizičkih napada i anonimnih telefonskih prijetnji smrću novom direktoru Termocentrale Šoštanj Urošu Rotkinu koji mu je otkazao dugogodišnji koncesijski ugovor na deponiji ugljena. Tvrdi se naime da je Riemer većinu svog bogatstva zaradio na tom poslu i u luci Koper, gdje na pretovaru rasutih tereta također rade njegovi strojevi. No, bogati je poduzetnik to ustrajno nijekao, a medijima izjavio da nudi nagradu od 90.000 eura za otkrivanje stvarnih napadača na direktora šoštanjske termocentrale i onome tko ih prijavi. Špekuliralo se da iza otkazivanja koncesijskog ugovora Riemeru stoji ministar za okoliš, prostor i energetiku Janez Kopač.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara