54.144.73.205 US
 

Smjene u HŽ-u zbog željezničkih nesreća

Piše:
utorak, 30.8.2005. 14:10
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

SLUŽBA za odnose s javnošću Hrvatskih željeznica priopćila je da su zbog nedavnih željezničkih nesreća smijenjena tri rukovoditelja u HŽ-u.

Zbog propusta u istrazi oko izvanrednog događaja iskliznuća teretnih vagona s mađarskom pšenicom kod mjesta Zlobin, te narušavanja tehnološke discipline smijenjeni su s dužnosti Šef jedinice Vuče vlakova Rijeka te Šef jedinice Tehničkog pregleda vagona Rijeka.

Vlak koji je prevozio pšenicu iz Mađarske u Rijeku iskliznuo je 21. kolovoza oko dva sata noću kod Zlobina na željezničkoj pruzi Rijeka-Zagreb. Prevrnulo se deset vagona.

Zbog propusta narušavanja tehnološke discipline u vezi iskliznuća triju cisterni prigodom prolaska kroz kolodvor Deanovec razriješen je dužnosti Šef sekcije za održavanje pruga Zagreb.

Na kolodvoru Deanovec kod Ivanić Grada 5. kolovoza iskliznule su i prevrnule se tri cisterne s ukupno 129.000 litara tekućeg plina.

HŽ je također priopćio da je prometniku vlakova na kolodvoru Ogulinski Hreljin Josipu Brozoviću izrečena mjera privremenog udaljenja s posla, jer je povrijedio etički kodeks HŽ-a po kojem se radnici bez prethodnog odobrenja Uprave moraju suzdržati od davanja izjava medijima i trećim osobama u vezi poslovanja HŽ-a.

Brozović je suspendiran nakon izjave medijima o izbjegnutom sudaru dvaju brzih vlakova 27. kolovoza na kolodvoru Ogulinski Hreljin.

Suprotno tvrdnjama Uprave da do sudara nije ni moglo doći, Brozović je rekao da je spriječio katastrofu mašući svjetiljkom strojovođi vlaka koji je prošao kroz crveno svjetlo.

HŽ u priopćenju ističe da je mjera privremenog udaljenja izrečena jer je Brozović "bio sudionik izvanrednog događaja čije je utvrđivanje svih okolnosti od strane istražnog povjerenstva još u tijeku".

HŽ tvrdi da mjera nije pokušaj oduzimanja zasluga Brozoviću, a Uprava će po okončanju postupka i utvrđivanju svih okolnosti, što bi trebalo završiti do srijede, 31. kolovoza, znati valorizirati doprinos zaposlenika koji su se profesionalno ponašali.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije