SOLANA ZAVRŠIO POSJET KOSOVU

Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana završio je u utorak jednodnevni posjet Kosovu tijekom kojega se sastao s najvišim predstavnicima tamošnje međunarodne i lokalne vlasti. L

Solana je tiskovnoj konferenciji u utorak navečer u Prištini rekao da se Kosovo nalazi u važnoj fazi dostizanja standarda koje je postavila međunarodna zajednica. Solana je naglasio da se kosovski političari moraju više angažirati na ispunjenju standarda, među kojima je i uspostava dijaloga s vlastima u Beogradu. U tu svrhu EU je za Kosovo odvojila 100 milijuna eura.

"Dokument o ispunjenju standarda bit će predan kosovskim čelnicima narednih dana. Radi se o poslu koji zahtijeva mnogo posla i napora za kosovske političare i institucije", rekao je Solana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vioski predstavnik EU je ponovio da će prvi sastanci radnih skupina u dijalogu Beograda i Prištine biti održani početkom ožujka i da će se razgovarati o pitanjima nestalih i raseljenih osoba, te energetici.

Solana je najavio da će uskoro ponovo posjetiti Prištinu kako bi se uvjerio u napredak u procesu ispunjenja međunarodnih zahtjeva.

(Hina) xbb ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara