Split: počinje snimanje scena filma "Ta divna splitska noć" u kojima glumi Coolio

Američki raper Coolio, poznat po pjesmi Gangsta 's Paradise iz filma "Dangerous Minds", sutra će snimiti prve scene svoje uloge američkog mornara Franckiea u filmu "Ta divna splitska noć" što se od 12. veljače snima na lokacijama u Splitu, objavio je redatelj i scenarist filma Arsen Anton Ostojić večeras na konferenciji za novinare u restaurantu "Stari mornar", jednoj od lokacija za snimanje.

Radnja filma - omnibusa od triju priča događa se u samo dva sata novogodišnje noći, od 22 sata do ponoći, uglavnom u splitskom Getu, dijelu grada unutar Dioklecijanove palače. Film, u proizvodnji "Alka filma" iz Zagreba i koprodukciji HRT-a i "Helas filma" iz Muenchena, prati priče o trima ljubavnim parovima u pokušaju ostvarenja ljubavi i nemogućnosti da u tome uspiju.

Nives Ivanković i Mladen Vulić glume prvi par, drugi par glume Marinko Prga i Marija Škaričić, a trećiVicko Bilandžić i mlada neafirmirana glumica čije ime redatelj nije htio otkriti. Osim njih u filmu se pojavljuju Dara Vukić, Pero Vrca, Ratko Glavina, Nikola Ivošević, Nenad Bego, Vladimir Davidović i mnogo naturščika odabranih na audiciji, rekao je Ostojić. Sama sebe u filmu tumači Dino Dvornik, pa će za potrebe filma na Peristilu 12., 13. i 14. ožujka biti priređen i Dvornikov koncert.

Autor se zahvalio na dosadašnjoj pomoći gradu Splitu u organizaciji snimanja i osiguravanju potrebnih mjesta za snimanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za snimanje filma Ostojić je dobio 2,150.000 kuna, što je, po njegovim riječima, trećina "normalnoga" filmskog proračuna. Većinu su izdvojili Ministarstvo kulture i HRT, a u postprodukciji će sudjelovati i "Helas film" iz Muenchena. Coolio je, tvrdi Ostojić, pristao glumiti za minimalan honorar jer mu se veoma svidio scenarij i ambijent. U srijedu će Coolio održati posebnu konferenciju za novinare.

Do sada je snimljena polovica filma, a snimanje bi, ako sve bude prema planu, trebalo završiti do 17. ožujka. Praizvedba se planira za kraj srpnja, na Pulskom festivalu, a u kinima bi se trebao pojaviti na jesen. Trodijelna televizijska serija na HRT-u bit će emitirana iduće godine.

(Hina) xdstr yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara