Split: proslavljena 13. obljetnica prosvjeda pred Banovinom

Dizanjem hrvatskog barjaka na Banovinu danas je proslavljena 13. obljetnica javnog prosvjeda pred Banovinom kad su nezadovoljni radnici i Splićani masovno izišli pred ondašnju zgradu "Komande JNA", tražeći odlazak jugovojske iz Splita.

Proslavu je organizirala Hrvatska udruga sindikata, a njezin predsjednik Zdenko Mučnjak danas je kazao kako je taj prosvjed ubrzao stvaranje hrvatske vojske i države te da je tada, 6. svibnja 1991., ispisana jedna od najljepših i najsjajnijih stranica povijesti grada Splita.

Obespravljeni radnici i danas se bore za svoju egzistenciju, kazao je Mučnjak, pozvavši Vladu i poslodavce da potaknu gospodarski razvoj koji će se temeljiti na povećanju zaposlenosti i pravednim plaćama, te na poštivanju radničkih i sindikalnih prava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HUS i Nezavisni sindikat "Brodosplita", koji su prije 13 godina organizirali prosvjed pred Banovinom, u sklopu proslave 3. obljetnice prosvjeda položili su vijence za sve poginule branitelje pred Središnjim križem na Lovrincu, a misa zahvalnica služena je u katedrali sv. Dujma.

(Hina) xemrc ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara