Split: Prosvjed radnika triljske Cetinke

RADNICI triljske tvornice plastičnih masa "Cetinke" u stečaju prosvjedovali su danas ispred Trgovačkog suda u Splitu protiveći se prodaji tvornice ili njezinih dijelova bez čvrstih jamstava da će im biti isplaćen barem dio otpremnina i da će biti osiguran nastavak proizvodnje.

Četrdesetak radnika, organiziranih u Stožer za naplatu tražbina vjerovnika, koliko ih se okupilo ispred suda također ističe kako se protive zatvaranju tvornice, odnosno njezinoj likvidaciji, čime bi 150 sadašnjih radnika, od nekadašnjih 360, ostalo bez posla, to jest traže da se kupnja tvornice uvjetuje njihovim ostankom u radnom odnosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Okupljeni radnici još su jednom podsjetili da su prije tjedan dana uputili pismo ministru financija Ivanu Šukeru u kojemu ga mole da primi njihove predstavnike kako bi ga upoznali s teškim socijalnim stanjem u kojemu se nalazi većina bivših radnika "Cetinke".

Stožer je, istaknuto je, nezadovoljan dosadašnjim tijekom stečajnog postupka koji se, kako je rečeno, bezuspješno provodi već više od dvije godine. Radnici "Cetinke", kako je najavljeno, prosvjedovat će ispred splitskog Trgovačkog suda i sutra kada bi skupština vjerovnika trebala raspravljati i eventualno donijeti odluku o prodaji dijela imovine.

Ukupna vrijednost "Cetinke" procijenjena je na nešto više od 60 milijuna kuna, a njezin dug prema raznim financijskim institucijama veći je od 80 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara