SRPSKE VLASTI U PETAK PREDAJU TIJELA POGINULIH ALBANACA

Na administrativnom graničnom prijelazu u Merdaru između Kosova i Srbije sutra će UNMIKU srpske vlasti predati posmrtne ostatke 40 kosovskih Albanaca ekshumiranih u tri masovne grobnice u središnjem dijelu Srbije, priopćila je u četvrtak Misija UNa na Kosovu (UNMIK).

UNMIK-u je do sada predano ukupno 197 identificiranih tijela Albanaca koji su ekshumirani iz triju masovnih grobnica na teritoriju Srbije, izjavio je voditelj Ureda za otete i nestale osobe Koordinacijskog centra za Kosovo Gvozden Gagić.

"Očekujemo kako ćemo do kraja ove godine identificirati bar polovinu od 600 ekshumiranih, a još uvijek neidentificiranih tijela i predati ih UNMIK-u, kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz masovnih grobnica u Batajnici, Petrovom Selu i kod jezera Peručac ekshumirano je 836 tijela. U Koordinacijskom centru kažu da se najvjerojatnije radi o Albancima koje su 1999. godine ubile srpske postrojbe a potom posmrtne ostatke prevezli u te tri masovne grobnice u Srbiji.

Ovoga tjedna su u Prištini počeli razgovori radnih skupina Prištine i Beograda o pitanju rasvjetljavanja sudbine nestalih osoba tijekom rata na Kosovu.

(Hina) xbb ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara