Strikomanova nova MILENIJSKa FOTOGRAFIJa mosta od brodica

Više od dvije stotine brodica, koje su danas nešto prije 18 sati načinile svojevrstan most između Vodica i otoka Prvića, naći će se na novoj milenijskoj fotografiji Šime Strikomana, poznatoga hrvatskog fotografa i filmskog snimatelja te predsjednika Turističke zajednice Vodica.

Dogadjaj koji je ovjekovječen na 16. Strikomanovoj milenijskoj fotografiji poklopio se sa završetkom rukometne utakmice Hrvatska - Njemačka i osvajanjem olimpijskoga zlata, te je i na taj način proslavljena pobjeda hrvatskih rukometaša.

U organizaciji Lučke kapetanije i Turističke zajednice Vodica, na moru se u dužini od 1300 metara međusobno povezalo oko 200 brodica s više od 1000 mještana Vodica, Tribunja, Prvić Luke i Šepurina.

"Oduševljen sam", izjavio je za Hinu Šime Strikoman, koji je taj prizor kamerom ovjekovječio iz helikoptera. "Slika je bila doista impresivna. Drago mi je što su ljudi prihvatili ovu ideju o simboličkom približavanju otoka kopnu. Otoci su nam tako blizu, a često zapravo tako daleko. Možda je ovo prvi korak prema stvarnom približavanju otocima i problemima njihove svakodnevice. Posebno sam radostan što se sve poklopilo sa zlatom hrvatskih rukometaša. Zahvaljujem svima, prije svega medijima, koji su me i ovaj put podržali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Današnji događaj na moru između Vodica i Prvića, otoka najbližeg kopnu, osim novinara i snimatelja hrvatskih redakcija, pratili su i dopisnici Reutersa i Associated Pressa.

Protupožarni zrakoplov "canadair", koji je plutao morem u blizini "mosta od brodica" također je bio ondje, srećom, ne zbog požara, nego zbog atraktivnosti još jedne Strikomanove milenijske fotografije.

Ideja za milenijsku fotografiju stara je nekoliko mjeseci. Potekla je od lučkoga kapetana Ante Palade iz Vodica u povodu 50. obljetnice turizma u jednom od najpoznatijih turističkih odredišta na hrvatskoj obali Jadrana.

(Hina) xžpod ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara