Sud: Francuska glumica Marie Trintignant podlegla premlaćivanju

FRANCUSKA glumica Marie Trintignant umrla je od posljedica pljuski i snažnih udaraca koje joj je zadao pjevač Bertrand Cantat, navodi se u izvješću dodatnog vještačenja objavljenom u utorak iz sudskih krugova.

U izvješću koje su sastavila dva vještaka, među kojima i ravnateljica Instituta za sudsku medicinu u Parizu Dominique Lecomte, navodi se da su povrede Marie Trentignant u skladu s izjavama Bertranda Cantata, odnosno da je riječ o snažnim pljuskama unutrašnjom i vanjskom stranom dlana.
Dodaje se, međutim, da jačina povreda ukazuje na činjenicu da joj je pjevač rock skupine Noir Desir uputio više od četiri udarca, koliko priznaje sam Cantat.

Kako navodi pjevačev odvjetnik, "stručno mišljenje u cijelosti potvrđuje navode Bertranda Cantata za kojeg se sada zna da je govorio istinu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvješće kao i patološka analiza bit će uskoro upućeni litavskim sudskim vlastima. Litavsko će državno odvjetništvo odlučiti o daljnjim postupcima protiv Bertranda Cantata, optuženog za smrt svoje intimne prijateljice Marie Trintignant.

Sve se dogodilo u noći s 26. na 27. srpnja u hotelskoj sobi u Vilniusu gdje je Marie završavala snimanje televizijskog filma "Colette", u režiji svoje majke Nadine Trintignant. Marie Trintignant umrla je u Parizu 1. kolovoza od posljedica moždanog edema.

Bertrand Cantat nalazi se u pritvoru u Vilniusu pod sumnjom za ubojstvo, a prijeti mu zatvorska kazna od 15 godina. Pritvor mu je produžen do 31. prosinca u očekivanju završetka istrage.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara