Sudanski predsjednik kaže da će razmotriti slučaj Salopeka

Sudanski predsjednik kaže da će razmotriti slučaj Salopeka
SUDANSKI predsjednik je rekao da će razmotriti slučaj američkog novinara hrvatskog podrijetla, dobitnika Pulitzerove nagrade uhićenog u sukobima pogođenoj regiji Darfuru i optuženog za špijunažu, izjavio je je pomoćnik sudanskog predsjednika.

Predsjednik Omar al-Bashir rekao je tijekom susreta s višim izaslanikom Sjedinjenih Država da će razmotriti slučaj izvjestitelja Chicago Tribunea Paula Salopeka sa "humanitarnog gledišta", izjavio je al-Bashirov glasnogovnrik Mahjud Fadul Bedry.

Al-Bashir se susreo s pomoćnicom državne tajnice SAD-a Jendayi Frazer koja je bila misiji za okončanje nasilja u Darfuru kada je sudanskim dužnosnicima postavila pitanje Salopekovog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salopeka, koji je u Sudanu bio po zadatku za časopis National Geographic, njegovog vozača i prevoditelja uhitile su provladine snage 6. kolovoza. U subotu je optužen za špijunažu, nezakonito prenošenje informacija, pisanje "lažnih vijesti" i ulazak u zemlju bez vize.

Ann Marie Lipinski, urednica i viša dopredsjednica Chicago Tribunea, rekla je da Salopek nije špijun i zatražila od sudanske vlade da mu dopusti povratak kući.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara