Supružnici sutkinja i odvjetnik naplatili više od 600 tisuća kuna temeljem krivotvorenih presuda

SUTKINJA zagrebačkog Općinskog suda Dubravka Rovišnjak i njen suprug odvjetnik Vatroslav Rovišnjak, protiv kojih je pokrenuta kriminalistička obrada, naplatili su više od 600 tisuća kuna od poduzeća Zagrebačke ceste, ishodivši ovrhe temeljem šest krivotvorenih presuda, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Zagrebačka općinska državna odvjetnica Vesna Abramović danas je priopćila kako do sada prikupljeni dokazni materijal ukazuju da su D.R. i V.R. tijekom 2003. i 2004. ishodili ovrhu temeljem šest krivotvorenih presuda Općinskog suda u Zagrebu, te da je ukupan iznos koji su tako naplatili od poduzeća Zagrebačke ceste veći od 600 tisuća kuna.

Nakon procjene da se supružnike može teretiti za kazneno djela zlouporabe položaja i ovlasti Općinsko državno odvjetništvo slučaj je proslijedilo zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, dodala je Abramović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valja naglasiti da kriminalistička obrada u ovom kaznenom predmetu nije dovršena, te će se i nadalje zakonom predviđenim postupcima nastojati utvrditi radi li se o većem broju krivotvorenih presuda Općinskog suda u Zagrebu i s tim u vezi naplaćenom iznosu novca većem od do sada utvrđenog", kaže su u priopćenju.

Prikupljanje obavijesti o postupcima sutkinje zagrebačkog Općinskog suda i njenog supruga odvjetnika, zbog sumnje da su krivotvorili presude i temeljem njih se naplaćivali u ovršnom postupku, pokrenuto je na zahtijev predsjednika Općinskog suda Đure Sesse.

Uz državno odvjetništvo u akciji su sudjelovali zagrebačka policija i MUP, a policija je nakon pokretanja kriminalističke obrade pretražila stan i urede supružnika, no oni još nisu uhićeni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara