Sutra sastanak o povećanju studentskih školarina

PREDSTAVNICI najvećih studentskih udruga te rektori i prorektori hrvatskih visokih učilišta razgovarat će sutra "iza zatvorenih vrata" o odluci ministra o povećanju školarina zbog koje su neki studentski predstavnici najavili prosvjede za 15. rujna. 

Zagrebački razgovor organizirao je ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego nakon zahtjeva nekih studentskih udruga.

Nazočni će biti i predstavnici Ministarstva znanosti i tehnologije, a poziv je upućen i dekanima fakulteta s najvećim brojem studenata koji plaćaju dio studijskih troškova.

Nakon odluke ministra znanosti i tehnologije o 60-postotnom povećanju školarina, predsjednik Hrvatskoga studentskog zbora Petar Bezjak najavio je velike studentske prosvjede ako ministar Flego ne povuče spomenutu odluku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Flego pak ističe da je njegova odluka potpuno legitimna i umjerena, jer je bilo zahtjeva i za trostrukim povećanjem školarina te da se ta odluka može odnositi na najviše tri do pet posto studenata. U kontekstu pak svega što hrvatska država ulaže za studentski standard, ministar Flego ističe da najavljeni prosvjedi mogu izgledati pomalo obijesno.

Za ministra Flegu, sutrašnji susret je i mogućnost da se odluka o povećanju školarina promijeni, što će, istaknuo je, ovisiti o razgovorima studenta i čelnika hrvatskih visokih učilišta.

O rezultatima razgovora bit će riječi na konferenciji za novinare koju u Ministarstvu znanosti i tehnologije najavljuju za 3. rujna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara