Švicarka nožem ubila nećaka voditeljice komune, pa pokušala samoubojstvo

Švicarka nožem ubila nećaka voditeljice komune, pa pokušala samoubojstvo

22-GODIŠNJEG Švicarca Samuela Lipsa, inače nećaka voditeljice komune za bivše ovisnike na otoku Ižu, nožem je ubila Janis Banvord, koja je nakon toga pokušala samoubojstvo rezanjem vena, javlja Jutarnji list.

Policija je novinarima dala vrlo malo informacija o nesvakidašnjem ubojstvu na inače mirnom otoku. Pouzdano se zna samo da je tijekom jutra Janis Banvord s ranama na zapešćima stigla u ambulantu dr. Željka Kulišića, ižanskog liječnika.

Prema neslužbenim informacijama, u kući švicarske humanitarne udruge "Maslinova gora" došlo je do ljubavne svađe između Samuela i Janis. Svađa nećaka voditeljice "Maslinove gore" i Janis Banvord završila je ubojstvom 22-godišnjaka, nakon čega je Janis istim nožem kojim je ubila Samuela sama sebi pokušala prerezati žile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek je nepoznato tko je zatekao Janis i ubijenog Samuela, ali se zna da je oko 14:30 Janis brodom Lučke kapetanije prevezena u zadarsku Opću bolnicu nakon ukazane prve pomoći. Do tog vremena još uvijek nije dala izjavu niti policajcima niti istražnom sucu Milanu Pečini koji je doputovao u Veli Iž kako bi obavio očevid i razgovarao s mještanima i članovima komune "Maslinova Gora."

Jutarnji list dodaje kako zajednica "Maslinova gora" na Ižu djeluje od sredine 90-ih, te kako se izvrsno uklopila u otočnu zajednicu, pa će ovo ubojstvo zasigurno šokirati Ižane i sve one koji su poznavali rad inače vrlo mirne i samozatajne zajednice posvećene rehabilitaciji bivših ovisnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara