Svjedok tvrdi da se Rožić hvalio eksplozijama koje su postavljali drugi

UMIROVLJENI gospićki policajac Ivan Tomljenović opovrgao je danas na suđenju Ivici Rožiću dio iskaza jedinog dosadašnjeg svjedoka koji je optuženog teretio za postavljanje mina na imanja srpskih povratnika u Lici, zbog čega mu se i sudi na zagrebačkom Županijskom sudu.

Rožića, zvanog Bijeli vuk, tereti se da je od 1996. do 1998. postavio 14 tzv. mina iznenađenja, od kojih je poginulo pet osoba, a više ih je teže ozlijeđeno.

Jedini dosadašnji svjedok koji je Rožića povezivao s postavljanjem eksploziva, policajac Stipo Novaković prošlog je tjedna kao jedan od izvora svojih saznanja naveo i razgovor s Tomljenovićem, kojemu je, kako je rekao, Rožić priznao postavljanje eksploziva. Istu priču Rožić je kasnije navodno ponovio i Novakoviću.

Svjedočeći pred sudskim vijećem kojim predsjedava sudac Miroslav Šovanj, Tomljenović je danas pobio Novakovićev iskaz, rekavši da mu je Rožić kazao da je eksplozive postavljala osoba pod imenom Osman, koja je kasnije umrla u riječkoj bolnici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomljenović je kazao da se Rožić hvalio postavljanjem eksploziva, ali da su to bile laži, prouzrokovane njegovim teškim psihičkim stanjem.

Rožić se, dodao je svjedok, hvalio i da je minirao kuću srpske obitelji u Karlobagu, no nakon što mu je rečeno da su u kući živjeli prognani Hrvati iz BiH Rožić je pobjesnio i otkrio pravog počinitelja. Ta je osoba potom i uhićena, te je priznala zločin, kazao je Tomljenović.

Zbog razlike u iskazima svjedoka sud je danas ponovno pozvao i Novakovića, no u suočenju je svaki od svjedoka izjavio da ostaje pri svom iskazu.

Sljedeća rasprava zakazana je za 5. studenoga, kada bi trebali biti saslušani preostali svjedoci, te pregledane dvije video snimke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara